top of page

Maak dat ge buiten zijt!

REWILD

1% FOR NATURE

Komend jaar gaat 1% van onze winst naar Rewilding Europe

Wij doneren 1% van onze jaarlijkse winst aan projecten die de natuur en het behoud ervan ondersteunen. Zodat ook de toekomstige generaties kunnen genieten van de vele voordelen die de natuur ons te bieden heeft!

Komend jaar gaat 1% van onze winst naar Rewilding Europe.

Rewilding Europe is een nieuw en ambitieus Europees initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren.

“Rewilding breathes life back into our landscapes.It helps us reconnect with the wonders of Europe’s spectacular wild nature.It is our best hope for a future where people and nature not only co-exist, but flourish.”

Rewilding Europe gaat in tien Europese gebieden van 100.000 hectare laten zien hoe deze visie in praktijk kan worden gebracht. Hier is het niet de mens die het landschap vormt, maar de natuur zelf. Verdwenen maar cruciale diersoorten worden daar waar nodig teruggebracht, vooral grote grazers als wild paard, Europese bison, oerrund en herten. Zo zullen tien Europese top natuurgebieden ontstaan van internationale allure, onze eigen Yellowstones en Serengetis. Wildernis en wilde dieren vormen de basis voor nieuwe economische activiteiten in deze gebieden. Wij als Europeanen ontdekken weer hoe de Europese natuur er in een meer oorspronkelijke vorm uit zou kunnen zien, in de context van de moderne tijd.

bottom of page