Zoeken

Buiten in maart!


Omdat we heel wat vragen krijgen van organisaties om hun activiteiten mee te promoten bundelen we ze voortaan. Elke maand mag je van ons een overzicht verwachten met activiteiten die de komende maand buiten en in Limburg plaatsvinden.

Uiteindelijk willen we maar één ding: iedereen buiten krijgen. En omdat er al heel wat initiatieven zijn waarbij de buitenlucht centraal staat zetten we die van jou mee in de kijker!

 
Met REWILD willen we mensen, groot en klein, enthousiasmeren om naar buiten te gaan, om de waarden van de natuur ook écht beleven, om de positieve invloed dat het heeft op ons algemeen welzijn zélf te ontdekken. 
 

AGENDA MAART

Sikkelmaanwandeling

De maan spreekt tot de verbeelding. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Op 10 maart heeft Luna de maan haar typische sikkelvorm waarbij 25% van de voorkant van de maan verlicht is. Zo is ze op haar mooist om met een telescoop te bewonderen vanop een open veld in Duinengordel. Kom mee wandelen in het donker en kijk mee naar het felle licht van prachtige kraters op het oppervlak van de maan. Zondag 10 maart 2019 / 19u30 De Duinengordel

Meer info

Infosessie natuurloop

Joggen of lopen in bos en natuur? Heerlijk toch! Duinengordel gaat samen met de stad Maaseik, gemeente Oudsbergen, Sport Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos de uitdaging aan om bewegwijzerde loopparcours in te richten..Ben je benieuwd hoe er dit gaat uitzien? Kom dan naar dit infomoment en bezorg ons je input. Maandag 11 maart / 20u den Ichter, Opglabbeek (Oudsbergen) Meer infoBeleef natuur: timmer je eigen nestkast

BELEEF NATUUR zorgt voor fantastische ervaringen die je niet snel vergeet.  Op zoek naar de runderen, een vergankelijk kunstwerk maken, de geur van een boom ontdekken, een draakje in het water zoeken…   Onze gids blijft staan met één of meerdere facetten die natuur te bieden heeft. Door je open te stellen ontdek je heel veel moois en leer je kijken door een andere bril. Geschikt voor alle leeftijden.. 

Zondag 17 maart / 10u30 TOT 12u30 Domein Kiewit

Meer info

A-Z night #9: The Art of Walking

Wat als zoiets alledaags als wandelen een kunst wordt? In een samenleving waar alles snel gaat, krijgt kuieren of ronddwalen een waanzinnige symbolische kracht. Tijdens deze A-Z night tonen kunstenaars en activisten dat je al wandelend een snaar kan raken. Dinsdag 19 maart 2019 / 19u30 - 22u De Nieuwe Zaal in Hasselt

Meer infoPublieke paddenoverzet

Om kennis maken met padden, kikkers en salamanders zijn er publieke overzetacties aan de Gestelstraat, In den Damp in Meeuwen om 20.00 u. Een vrijwilliger van Natuurpunt begeleidt deze activiteit. Houd er rekening mee dat amfibieën pas trekken bij een temperatuur van 8 graden.

Een zaklamp en een fluovestje zijn een aanrader.

Zaterdag 23 maart / 20u-21u30 Kolisbergen Meeuwen Oudsbergen

Meer infoNatuurwandeling

Train alvast je kuitspieren want een wandeling door Solterheide kan pittig zijn. Een gids leidt je over de steilrand van het Kempisch Plateau en vertelt meer over de verschillende deelgebieden in Duinengordel, het ontstaan en beheer en de typische fauna en flora. 

Zondag 31 maart / 14u Neerglabbeek (Oudsbergen) Meer info


Maak dat ge buiten zijt!

 

Organiseer jij zelf ook buitenactiviteiten in Limburg? Laat het ons weten via info@rewild.be


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven