zo 15 mrt.

|

Cultuurcentrum Hasselt

ZondagGasten #9 - Buitenspelen!

Deze editie van ZondagGasten kadert in het project PLAYGROUND. Wat voor spelomgeving willen we voor onze kinderen? Kan dit ook een plaats zijn voor fantasie en avontuur? Welke vrijheid willen en kunnen we onze kinderen daarin geven? Hoeveel verantwoord risico zijn wij bereid te geven?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
ZondagGasten #9 - Buitenspelen!

Locatie en tijdstip

15 mrt. 2020 14:30 – 16:30

Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt, Belgium

Over het event

Drie gasten gaan met elkaar in gesprek.

  1. De Nederlandse bekroonde fotografe Carla Kogelman resideerde enkele maanden in Hasselt voor haar gloednieuwe tentoonstelling PLAYGROUND: ze maakte Hasselt een tijdlang ‘onveilig’ om openbare speelpleinen te bestuderen en in beeld te brengen. Het werk vormt een dubbele expo, zowel in onze tentoonstellingsruimte als op enkele speelpleinen zelf. 
  2. De studenten architectuur van de UHasselt gingen o.l.v. Jo Broekx, docent Architectuur & Kunst, creatief en uitdagend aan de slag met het ontwerpen van ‘andere’ speelpleinen. Jo Broekx geeft een heldere toelichting van het project in de ontwerpstudio van de UHasselt. 
  3. En onze eigen Josephine weet als psychologe als geen ander wat het effect is van buitenspelen op het gedrag van kinderen en volwassenen.  Hoe we dat met REWILD aanpakken vertellen we je graag.

Met muziek van Mon-o-Phone

Schrijf je hier in!

presentatie Guido Wevers / Mon-o-Phone: zang & theremin Ciska Vanhoyland / contrabas Bart Vandebroek / toetsen, synths & drumcomputer Koen Brouwers / © Carla Kogelman & Bart Deglin

Deel dit event