top of page

Buiten is alles beter!

buiten aanbod

4.2 (8 reviews)

Winter Wonderland Finland

Locatie:

93540 Kylmäluoma, Finland

Datum:

-

Beschikbare plaatsen

6

Prijs:

Basisprijs: € 1.450,00

Partner:

Reisprogramma

Het reisprogramma van deze groepsreis door Finland in de winter is als volgt:

Dag 1: Aankomst – Kuusamo

Na de luchthaventransfer (~45 min.), komen jullie ‘s avonds toe in Kylmäluoma, een erkend en beschermd wandelgebied en onze thuisbasis voor deze week. Met slechts een klein aantal accommodaties is rust hier gegarandeerd. Na een korte kennismaking met de groep, checken we in bij onze charmante houten huisjes waar een versnapering op jullie wacht. Morgen begint het avontuur!

Afhankelijk van het vluchtschema is er op de eerste avond al dan niet een diner voorzien.

Dag 2: Bezoek aan de rendierboerderij en sledetocht met husky’s

Onze eerste volle dag staat helemaal in teken van de belangrijkste dieren in de Finse cultuur: rendieren en husky’s.

Na het ontbijt wacht ons een transfer (1u)  naar een authentieke rendierboerderij. De Finse eigenaar legt ons de kneepjes van het vak uit met behulp van een vertaler-tolk. Er is de mogelijkheid om de rendieren te voederen en van dichtbij kennis te maken. Leuke foto’s gegarandeerd!

Hierna rijden we door (20min.) naar een nabijgelegen kleinschalige huskyboerderij. Ville en Miia hebben slechts 53 honden en dragen dierenwelzijn hoog in het vaandel. We worden eerst verwend met een warme lunch waarna we op een huskysafari vertrekken van 10km. Met 2 personen delen we een slede die voortgetrokken wordt door 4 tot 6 honden. Halverwege kan men wisselen tussen bestuurder en passagier. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het zijn dat we in tweeën worden gesplitst. De ene groep gaat eerst lunchen en daarna de sledetocht maken, de andere groep doet het omgekeerd.

Dag 3: Sneeuwschoenwandeling (Dag 1)

Vandaag verlaten we het comfort van onze huisjes en trekken we de wildernis in. We starten de wandeling bij de accommodatie en banen ons een weg door de uitgestrekte sneeuwvelden en de wondermooie taiga. Onderweg vinden we regelmatig sporen van sneeuwhaas, rendieren, hoenders, elanden of otters. Met wat geluk treffen we zelfs sporen aan van de wolf, lynx of veelvraat; de grote roofdieren die deze regio bewonen.

We lunchen bij een gezellig kampvuur en zetten nadien onze tocht richting Hukantupa voort, dit is een verlaten houthakkershut en onze slaapplek voor deze nacht. Geen elektriciteit of stromend water, wel de warmte van de houtkachel en een traditionele op houtgestookte sauna. De dag eindigen met een duik in de sneeuw? Ja, graag!

Dag 4: Sneeuwschoenwandeling (Dag 2)

We laten de wildernishut achter ons en verplaatsen ons over heuvelruggen en meren. We genieten van enkele vergezichten en een typische Finse maaltijd bij het kampvuur.

Hierna zetten we de tocht verder terug richting onze accommodatie. Een ideale dag om met volle teugen te genieten van de natuur. Adem diep in en uit, want we genieten van de zuiverste lucht ter wereld. De vele baardmossen zijn hier getuige van.

Dag 5: Ijsvissen en bouwen van een quinzhee

In de ochtend maken we de basis van onze quinzhee, een soort iglo dat dient als een tijdelijke schuilplaats tegen barre winterse temperaturen. Hierna gaan we ijsvissen op een nabijgelegen meer. We boren ons eigen gat en vissen met geduld op baars en forel. Grotere exemplaren kunnen we bereiden voor bij de lunch.

In de namiddag hollen we de quinzhee uit en maken het klaar voor gebruik. Als je een avontuurlijke overnachting wenst, kan je ook slapen in de quinzhee. Warme slaapzakken worden voorzien.

Dag 6: Optionele activiteiten

Deze vrije dag deel je in hoe je zelf wenst. Zit je nog boordevol energie, dan kan je een nieuwe sportieve activiteit uitproberen zoals fabiken of OAC-ski’s. Mag het allemaal wat sneller? Kies dan voor een heuse sneeuwscootertocht (rijbewijs vereist). Of wens je in alle rust te genieten van de absolute stilte en deze prachtige plek? Ook dat is mogelijk.

Deze avond genieten we ook van een traditionele maaltijd in de kota, een grillhut met centraal een houtvuur.

(De extra kostprijs van optionele activiteiten wordt bij de praktische info toegelicht.)

Dag 7: Langlaufen

Vandaag maken we kennis met één van de favoriete hobby’s van de Finnen: langlaufen. Na enkele basislessen maken we een rondje door de besneeuwde bossen, over bevroren meren en moerassen. Bij wie het smaakt naar meer kan ervoor kiezen om in de namiddag een langere en avontuurlijkere tocht maken.

We sluiten de namiddag af met een sauna en het ijswak, meer Fins kan niet! We klinken op een geslaagde week en blikken samen terug.

Dag 8: Vertrek huiswaarts

Na een laatste ontbijt volgt de weg huiswaarts. Verwachte aankomst in België/Nederland: in de avond.

Opgelet: Door de onvoorspelbaarheid van de weersomstandigheden en omwille van logistieke redenen kan de volgorde van de activiteiten omgewisseld worden. Indien nodig kan dit bij overmacht ook aangepast worden.

 

Prijzen

Basisprijs: €1450 p.p., bij een blokhut per 2 personen. Zowel privé of op indeling.

Indien gewenst kan men ervoor kiezen om alleen te overnachten (supplement: €150 p.p.) of met meer dan 2 personen in een blokhut (korting van €100 p.p./3 personen of korting van €150 p.p./4 personen). Naargelang beschikbaarheid.

In de houthakkershut overnachten we met z’n allen.

Voorinschrijving door contact op te nemen via: info@sisutrek.com of gebruik de aanvraagknop. Met de aanbetaling van €300 wordt de aanvraag bevestigd. Het resterende bedrag dient ten laatste 8 weken voor vertrek betaald te zijn.

Deze prijs omvat:

 • Alle overnachtingen
 • Lokaal transport (luchthaventransfers en naar de rendier/huskyboerderij)
 • Alle maaltijden
 • Alle vermelde activiteiten inclusief begeleiding
 • Dagelijkse mogelijkheid tot sauna

Deze prijs is exclusief:

 • Transport naar Finland, Kuusamo (vliegticket, transport naar Brussel/Schiphol luchthaven,…). Vanaf €600. (Gelieve voor het boeken van het vliegticket contact met ons op te nemen, zo zorgen we dat de deelnemers eenzelfde vluchtschema hebben.)
 • Persoonlijke reisverzekering (sterk aangeraden!)
 • Extra drankjes en snacks (frisdrank, alcohol, chips,…)
 • Optionele activiteiten, zie dag 6 en onderstaande.

Supplementen:

 • Huur van winterse kledij (wanten, winterschoenen en thermisch pak) €50
 • Richtprijzen optionele activiteiten:Huur fatbike (1/3 uur): €10/ €25, p.p.
  Huur OAC ski (1/3 uur): €10/ €25, p.p.
  Snowmobilesafari (3 uur): €140, p.p. als je de snowmobile met z’n tweeën deelt en €180, p.p. als je alleen met een snowmobile rijdt.

De beschikbaarheid en actuele prijzen worden ter plekke bevestigd. Het is steeds – gratis – mogelijk om te langlaufen, sneeuwschoenen en te ijsvissen.

 

Bijzondere annulatievoorwaarden:

 1. Bij een annulering tot 8 kalenderweken voor aanvang van de reis wordt het voorschot in rekening gebracht (€300).
 2. Bij een annulering tussen 8 en 4 kalenderweken voor aanvang van de reis worden 50% van de reiskosten in rekening gebracht.
 3. Bij een annulering minder dan 4 kalenderweken voor de aanvang zijn we genoodzaakt 100% van de reiskosten in rekening te brengen.

Minimum 6, maximum 12 deelnemers. We zetten bewust in op kleine groepen met een persoonlijke aanpak. 
Bij het niet halen van het minimum aantal deelnemers wordt het voorschot steeds kosteloos terugbetaald.

 

Paklijst

Essentiële items paklijst:

 • Thermisch ondergoed
 • Muts, sjaal/buff, liner handschoenen en wanten
 • Wollen sokken
 • Stevige warme wandelschoenen
 • Outdoorkleding (laagjes: basislaag, middenlaag & buitenlaag)
 • Hoofdlamp
 • Thermosfles (min. 0,5l)
 • Dagrugzak
 • Zonnecrème
 • Zonnebril
 • Extra handdoek
 • Badkledij
 • Normale schoenen en evt. pantoffels voor in de wildernishut
 • Slippers voor saunagebruik
 • Toilettas (indien gewenst haardroger)
 • Portefeuille (betaalkaarten, identiteitsbewijs, verzekering,…)
 • Gsm + oplader en evt. powerbank

De Finse kou trotseer je het best in laagjes, gemaakt uit synthetische of wollen stof. Lees hier ons kledingadvies voor de winter.

Indien je niet voldoende warme kledij of/en schoenen hebt kan je ook steeds een thermisch pak, warme winterlaarzen en wanten van ons huren voor €50.

Voor verder advies of vragen kan je steeds contact met ons opnemen.

Reviews over partner

Naam

Review beschrijving

Naam

Tijd

Add a rating

Van postduif tot rookpluim

Of gewoon een mailtje sturen kan ook.

bottom of page