top of page

Buiten is alles beter!

buiten aanbod

4.2 (8 reviews)

Berenpad Oulanka Trektocht Finland

Locatie:

98995 Oulanka, Finland

Datum:

-

Beschikbare plaatsen

0

Prijs:

Basisprijs: € 1.000,00

Partner:

Over het berenpad

De Karhunkierros gaat dwars door het Oulanka Nationaal Park in het noordoosten van Finland. Het is een prachtige wandelroute van ongeveer 82 kilometer lang. Wandelend door het park word je getrakteerd op spectaculaire landschappen, met rivieren, ravijnen, watervallen en dichtbegroeide bossen. Hier spotten we zeker wilde dieren, zoals rendieren en unieke vogelsoorten. De bruine beer geeft de naam aan deze wandelroute. Karhu is namelijk het Finse woord voor beer. De kans dat we beren zien is echter klein, al zien we soms hun sporen.

Reisprogramma tijdens de Karhunkierros Trail

Dag 1: Aankomst – Kuusamo

Na de luchthaventransfer (30 min.) komen we aan in Ruka, het officiële startpunt van de Karhunkierros Trail. Vandaag slapen we nog in een comfortabele accommodatie voordat onze trektocht in de wildernis start. We maken uitgebreid kennis en voor zij die willen is het mogelijk om even te genieten van de Finse sauna.

Dag 2: Trektocht dag 1 – 16km

Voor ons vertrek controleren we nog even het materiaal, pakken we de rugzakken in en bespreken we de planning van de komende dagen. Wist je dat Finland voor 75% uit bos bestaat? Vandaag maken we kennis met een deel van dat boreale woud. Ook maken we een stevige klim tot een van de zuidelijkste fjells, een heuveltop boven de boomgrens. Daar genieten we van een prachtig uitzicht over de omgeving. ‘s Avonds slapen we een eerste keer in onze tentjes.

Dag 3: Trektocht dag 2 – 17km

We zetten de eerste stappen in Oulanka Nationaal Park, een beschermd natuurgebied met een unieke fauna en flora. Zo vinden we hier de calypso orchidee, de waterspreeuw en de bruine beer. Na enkele uren stappen door dit prachtige gebied, slaan we onze tent opnieuw op bij een vuurplek.

Dag 4: Trektocht dag 3 – 20km

We vervolgen onze trektocht richting het hart van het nationale park en krijgen zicht op de grote rivieren die als aders door het landschap lopen. Vandaag wandelen we langs Kiutaköngäs, een van Finlands meest indrukwekkende stroomversnellingen. We houden even halt in het bezoekerscentrum van het park waar je de tijd kan nemen om meer te leren over de geschiedenis en de natuur van dit gebied.

We overnachten bij Oulanka camping in onze tent, een kans om even op adem te komen. Vanavond genieten we van een traditionele Finse sauna en een frisse duik.

Dag 5: Kanotocht dag 1 – 15km peddelen

We gunnen onze benen wat rust en peddelen vandaag over een van Oulanka’s grote rivieren, de Oulankajoki. We starten met een introductie over peddeltechnieken en veiligheid voor we op het water gaan. Met slechts enkele kleine versnellingen is de rivier uitstekend geschikt voor beginners. Halverwege overnachten we bij een kleine wildernishut waar we onze tent opzetten.

Dag 6: Kanotocht dag 2 – 10km peddelen, 10km wandelen

Vandaag nemen we een extra vroege start en gaan we al snel het water op in de hoop wilde dieren te spotten. Wie weet zien we wel een eland, de grootste hertachtige van Europa. Later in de ochtend houden we halt bij een kampvuurplek om uitgebreid te brunchen.

Na deze pauze peddelen we de laatste kilometers. We worden ‘s middags opgehaald en teruggebracht naar Oulanka camping waarna we onze trektocht verderzetten. We overnachten opnieuw in ons tentje.

Dag 7: Trektocht dag 4 – 20km

We breken voor een laatste keer onze tentjes op en wandelen de laatste kilometers richting Hautajärvi, het eindpunt van de Karhunkierros. Vandaag wandelen we langs de Oulanka canyon, een indrukwekkende kloof.

‘s Avonds wacht ons nog een traditionele maaltijd en klinken we op een geslaagde week. De sauna zorgt voor welverdiende ontspanning en slapen doen we in een Finse blokhut.

Dag 8: Vertrek huiswaarts

We genieten van ons ontbijt waarna de weg huiswaarts volgt. Verwachte aankomst in België/Nederland: in de avond.

Opgelet: De vermelde afstanden zijn een benadering. Het is mogelijk dat de route bijgestuurd wordt naargelang de weersomstandigheden. Dit gebeurt steeds in overleg met de groep.

 

Prijzen

Prijs: €1000 p.p.

Voorinschrijving door contact op te nemen via: info@sisutrek.com, met de aanbetaling van €300 wordt de aanvraag bevestigd. Het resterende bedrag dient ten laatste 8 weken voor vertrek betaald te zijn.

Deze prijs omvat:

 • Overnachting met sauna op dag 1, 4 en 7. De accommodatie wordt steeds gedeeld met de groep.
 • Luchthaven – en overige transfers
 • Tweedaagse kanotocht
 • Alle maaltijden (7x ontbijt, 6x lunch en 6x diner) – combinatie van trekkingmaaltijden (vriesdroog) en traditionele Finse maaltijden
 • Begeleiding door Ruben, erkend wildernisgids

Deze prijs is exclusief:

 • Transport naar Finland, Kuusamo (vliegticket, transport naar Brussel/Schiphol luchthaven,…). Vanaf €500. (Gelieve het boeken met ons af te stemmen, de reis gaat pas door bij het minimum aantal deelnemers en reisschema’s kunnen dan op elkaar af worden gestemd)
 • Kampeermateriaal (bekijk hier de paklijst, ontbrekend materiaal kan je huren)
 • Persoonlijke reisverzekering (aangeraden)
 • Extra drankjes en snacks (frisdrank, alcohol, energierepen, chips,…)

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers, het maximum is 8 deelnemers. We zetten bewust in op kleine groepen en een persoonlijke aanpak. Bij het niet halen van het minimumaantal deelnemers wordt het voorschot kosteloos terugbetaald.

Vluchtschema:

Het best passend vluchtschema wordt bepaald nadat het minimum aantal deelnemers bereikt is. Gelieve dus te wachten met het boeken van het vliegticket, wij nemen contact met jou op.

Bijzondere annulatievoorwaarden:

 1. Bij een annulering tot 8 kalenderweken voor aanvang van de reis wordt het voorschot in rekening gebracht (€300).
 2. Bij een annulering tussen 8 en 4 kalenderweken voor aanvang van de reis worden 50% van de reiskosten in rekening gebracht.
 3. Bij een annulering minder dan 4 kalenderweken voor de aanvang zijn we genoodzaakt 100% van de reiskosten in rekening te brengen.

Reviews over partner

Naam

Review beschrijving

Naam

Tijd

Add a rating

Van postduif tot rookpluim

Of gewoon een mailtje sturen kan ook.

bottom of page